18 Eylül 2012 Salı

Fincanda Kek Deneyimi...

Malzemelerimiz

-2 yımırta:)
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı sıvıyağ
-4 kaşık kakao
-kabartma tozu
-vanilya
-aldığı kadar un

Eveeeeeeeet.Tepsiler kalıplar yetmedi keki fincanda üstelik fırında bile değil tencerede yapmaya karar verdik.

Öncelikle bildiğimiz kek tariflerinde olduğu gibi önce yumurtaları mikserde çırpıyoruz,şekeri ekliyoruz.Şeker eriyene kadar çırpmaya devam.Sonra sırayla diğer malzemeleri karıştırıyoruz.Dikkat etmemiz gereken sütün ve yumurtanın oda sıcaklığında olması ve kabartma tozunu una karıştırarak ilave etmemiz. Unu da bi zahmet :) elersek mikemmel olur.

Kullandığımız fincanlar nescafe fincanları... Fincanların içlerini oda sıcaklığında beklettiğimiz margarinle güzelce yağlıyoruz.Üstüne de un serpiyoruz un fazlasını alıyoruz.Diğer yandan pişirme işlemini yapacağımız tencereye yarısından daha az su koyuyoruz.Yağlayıp unladığımız fincanlara yarısına kadar kek hamurunda koyuyoruz.Ve doldurma işlemini bitirdikten sonra fincanları tencereye yerleştiriyoruz.Tencerenin kapağı mutlaka kapanmak zorunda. Ona göre bir tencere seçmemiz gerekiyor.
 
Tencereye koyduğumuz su fincanların yarısına kadar gelmeli.Daha fazla olursa finacanın içine su kaçabilir ve herşeyi mahvedebilir.Ocağı su kaynayana kadar açık konuma,su kaynadıktan sonra kısık konuma getiriyoruz.Ve kısık olarak pişiyor.
 
 
Kapağı ilk 15-20 dk açmamaya özen gösteriyoruz.Daha sonra kapaktaki su damlacıklarını arada bir bez veya havlu yardımıyla silebiliriz.Hemen silip kapatmamız lazım.

 
Piştiğini kürdan yardımıyla anlayabiliriz.Kesinlikle kuruma ihtimali olmayan,elektrik harcamadan pişen browni kıvamında bir kek elde etmiş oluyoruz.Ben çok beğendim.Umarım siz de beğenirsiniz.

 
Üzerini hindistan cevizi,çikolata sosu veya krem şanti ile süsleyebilirsiniz.Bu ilk yaptığım zamanki fotoğraflar.O yüzden sade halini görüyorsunuz.


Afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder